dilluns, 28 d’abril del 2008

Cròniques Vampíriques


Una de les meues passions de les quals encara no he parlat al blog son les novel·les vampíriques, molt especialment les de l'escriptora nord americana Anne Rice. He llegit totes les cròniques vampíriques des d' Entrevista con el vampiro fins a Merrick, la fussió genial de les cròniques amb els relats de les bruixes Mayfair. És una manera de tractar allò fantàstic i sobrenatural sense caure en el "gore" ni en l'excessiva mostra de sang i violència. Els vampirs que pressenta Anne Rice són elegants, educats, ben pareguts... El protagonista indiscutible, Lestat, és el paradigma del perfecte senyor francés, amb un toc bohemi i rebel des de que és mortal. Quan es converteix en vampir, aquesta rebel·lia va augmentant fins la bogeria i la posterior tornada a la realitat.

A traves del personatge de Lestat, l'autora fa una ullada extensa al món dels vampirs on conta les seues vides i fins i tot, entra al tema del cel i l'infern, fent dels seus moradors protagonistes d'algunes de les cròniques. Per exemple, en Memnoch, Lestat coneix cara a cara a Lucifer (anomenat per l'autora Memnoch) i aquest li conta, entre altres moltíssimes coses, com va gossar contradir els designis de Déu pel que fa a la vida de les persones.

Aquesta literatura no deixa de ser una interpretació del mite dels vampirs, una relectura dels clàssics d'aquest génere fantàstic modernitzant-lo i actualitzant-lo fins el punt que Lestat esdevé una gran estrela del Rock.

El video que us deixe a continuació és una mostra de com seria l'actuació del perfecte Lestat, ja que les interpretacions fetes a la pel·licula La reina de los condenados, adaptació de la novel·la homonima, deixa molt que desitjar. El grup és 30 seconds to Mars i el cantant és Jared Leto, però si oblidem tota aquesta realitat i pensem en el personatge... Podriem dir que Lestat no ens ha deixat, continua entre nosaltres... Eixa és l'estética adient per mostrar el vertader Lestat.


1 comentari:

Maite Varas Ortiz ha dit...

A mi tb sempre m'ha interessat la literatura vampírica.
Em va agradar molt La familia Vourdalak i El Vampir, les dues del rus Alexei Constantinovich Tolstoi. Una passada...

Entrevista amb el vampir de la Rice és molt bona, m'encanta la novel·la i la pel·li! ^^