dilluns, 7 d’abril del 2008

Monòlegs

Hi ha una part del mercat teatral dedicat a l'humor que, en els darrers anys ha pres molta importància: els monòlegs. Sembla que no és més que pujar a un escenari i contar coses de la vida quotidiana de la forma més graciosa possible, però un monòleg té, ademés de la part del guió que resulta complicada pel fet que els referents que utilitzes han de ser coneguts pel públic, té la part interpretativa: el monologuista està sol, damunt de l'escenari sense més ajuda que la seua veu i els seus gestos per fer riure.
Els monologuistes, encara que no ho semblen, treballen molt dur i aixó es veu reflectit en la repercussió social que tenen. En català, encara que ara s'ha passat al castellà (no entrarem en valoracions, és igual de bo en les dues llengües) tenim Andreu Buenafuente, director de programes com "La cosa nostra" i "Una altra cosa" (TV3), "Buenafuente" (A.3) i "Buenafuente" (la sexta), també és el director de la productora "EL Terrat" i, tot i aixó, continua començant els seus programes amb un monòleg.

Un altre monologuista important és Agustin Gimenez, un dels millors que conec i dels més complets. El monòleg que us deixe a continuació puc dir que és el millor que ha fet, de moment.



I per últim, un dels nous, Angel Martin. Copresenta el programa "Sé lo que hicisteis" en la sexta. Si ja és molt divertit al programa, mireu-lo fent monòlegs.