dijous, 20 de març del 2008

Setmana Santa de resaca


Avuí és Dijous Sant, dia en el que conmemora el Sant Sopar, moment en el qual Jesucrist va instaurar l'eucaristia repartint el pa i el vi entre els seus deixebles.

Avuí és dijous 20 de març, el dia de després de Sant Josep dia en el qual es cremen les falles i els fallers començen a pensar en les falles del 2009.

Enguany ha coincidit la Setmana Santa amb les Falles i molts s'han plantejat la compatibilitat d'aquestes dues festivitats y celebracions. Al meu poble no hi ha hagut cap problema: les falles han estat els sues dies i després, es duran a terme les celebracions religioses. El que em plantege és com es resoldrà aquestra avinentesa en llocs on es realitzen processons tots els dies de Setmana Santa. Ara sí que el director i els guionistes de Mision Imposible podrien haver encertat amb aquelles imatges de falleres i natzarens junts cremant sants com si foren falles!!

El que passa és que tenim tantes festes i tradicions que, quan passen aquestes coses d'unió de dates un té el cor com dividit. Però hi ha temps per a tot!!!!

Nota: El quadre de la imatge és Los Nazarenos de Sorolla.