dijous, 13 de març del 2008

Salvem Eurovisió?

Dissabte passat es va emetre el programa "Salvemos Eurovision" a TVE1, l'objectiu del qual era triar quina cançò representarà a Espanya al certamen musical europeu. És cert que la qualitat d'aquestes cançons va deixar els espectadors amb una cara de sorpresa, però també és cert que des del "La la la" de Masiel, Espanya no ha alçat el cap en aquest concurs. Vam veure una esperança amb Rosa i l' "Europe is living a celebration" però en quedar setena molts opinaren que hauria d'haver anat Bisbal amb el "Corazón latino".
La gran sorpresa d'enguany ha estat el triomf de Rodolfo Chikiliquatre amb el "Chiki chiki". El que va començar com un gag en el programa de Buenafuente (la Sexta) i una candidatura en plan "a veure que passa", ha acabat en l'elecció popular d'aquesta cançò per que ens represente al concurs europeu.
Hi ha moltes opinions sobre aquest esdeveniment que bàsicament es resumeixen en dues: els que opinen que la cultura i l'educació d'aquest país cada vegada van a pitjor i que la gent no té cap criteri a l'hora de triar aquest tipus de creació representativa, i els que opinen que aquesta és una mena de protesta davant un concurs europeu que cada vegada té menys d'europeu i més d'"amiguisme interestatal" ja que, és molt evident que hi ha països que es donen les màximes puntuacions entre ells independentment de la qualitat de les cançons que presenten, i per això, com té igual la qualitat de les nostres cançons, enguany presentem el "Chiki chiki" i així, si més no, fem unes rises!!!

1 comentari:

Maite Varas Ortiz ha dit...

Espanya des de Serafin Zubiri no ha enviat res decent a Eurovisió. Hi ha països que presenten bons temes i no obtenen grans resultats... Eixos podien queixar-se, però Espanya? amb els cutres d'OT, les ridícules Son de Sol, les vomitives Ketchup amb una cançó infumable o els horteres D'Nash amb la cursilada de "I love you mi vida"? L'estrany és que les Ketchup & company no es quedaren amb 0 punts, igual que Remedios Amaya en el seu dia.

Respecte de la cançó del Chiquilicuatre... en fi... és una burla del reggeaton i val, podria ser cançó de l'estiu... però no per a enviar-la a Eurovisió. A més, han hagut d'adaptar la lletra perquè no apareguen noms de polítics.

Ara bé, preferixc a aquest friki abans que el bloody mary o la brujeria xD.

Ja he escoltat alguns temes d'altres països i m'encanta la de Lituània! Tb la de Dima Bilan de Rússia, que regressa després de dos anys.

Espanya el que hauria de fer és retirar-se del festival... és la millor forma de salvar-lo.

Desidero anche che l'Italia ritornerà al Concorso Eurovisione!!!
Ti preghiamo di tornare!