dimarts, 12 de febrer del 2008

Eleccions: comparativa

Amb aquest post sóc conscient que trenque la periodicitat d'aquest bloc, però pense que la periodicitat en el fons és una superestructura que cal seguir però que admet aquest tipus d'avinenteses especials.
Estem a menys d'un mes de les eleccions generals a l'estat espanyol del qual, ens grade més o menys, formem part i tenim la clau de la decissió a les nostres mans. Les campanyes polítiques ens poden agradar o no, els programes i les promeses ens poden convèncer més o menys però hem de tindre la suficient capacitat de reflexió per veure quins projectes ens convencen i quins no i utilitzar allò que la democràcia ens dona, el nostre vot.
L'abstenció en moltes ocasions no és una opció, no guanyem res amb no votar, moltes vegades beneficiem qui no s'ho mereix i, de vegades, pot ser molt perillós.
Als Estats Units es prenen molt seriosament aquestes coses (ells també estan en periode de campanya encara que és molt més complicat que ací.) i els actors, músics i altra gent que ací anomenem "de la faràndula" prenen opcions i no s'amaguen en demanar el vot per a qui ells creuen que és el millor candidat. En el següent video podem veure actrius tan conegudes com Scarlett Johansson, Tatiana Ali i altres actors que coneguem per series com C.S.I, que donen el seu suport al candidat Obama. És un video molt original perque musiquen un discurs electoral del candidat. Des del punt de vista d'anàlisi textual (açò ja és deformació professional) és molt interessant i des del punt de vista dels votants, també perquè són aquestes iniciatives les que realment calen en les ments dels electors, molt més que els mítings i els debats televisius.


El que podem fer ara, des de la nostra perspectiva espanyola, és veure com es fan aquestes coses a casa nostra, que també es fan. Aquest video està realitzat per cantants, actrius i actors espanyols i està recolçat per la Plataforma de Apoyo a Zapatero (PAZ) on podem trobar escriptors i altres persones del món de la cultura que no canten al video però que en formen part (video presentació). Pot ser no demanen obertament el vot com en el video anterior, però sòn conscients que, només amb la seua implicació, molta gent es plantejarà votar al candidat al qual ells donen suport.


Aquest post no pretén ser partidista ni marcar una opció política, simplement mostrar la realitat. Si a la xarxa hi haguera un video de similars característiques de l'opció política contraria, haguera estat una bona escusa per fer una comparativa molt més interessant des del punt de vista del comentari de text i també del comentari polític.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

es molt interesant aço que exposes, m'agradaría que tota la gent jove pensara com tu. a baix el pasotisme en la politica de la gent jove. Paco.

Maite Varas Ortiz ha dit...

A mi em sembla el fet de no votar, una gran falta de respecte a tots aquells que van patir 4 dècades d'opressió franquista. Tots aquells que en el seu dia no tingueren l'oportunitat de triar els seus representants. Sincerament, no entenc la gent que passa de política, si d'ells depén gran part del nostre present i futur.
Per desgràcia a Espanya hi ha un absolut bipartidisme, que em farà votar, no a qui realment m'agradaria (EU) sinó al PSOE...

Perquè com guanye Rajoy, tornem a l'Espanya de la Inquisició, dels Torquemada!!!
També estic seguint els interessants debats polítics als EUA. Obama is the fucking boss! A veure si la societat yankee desperta i aposta per un canvi necessari. Obama representa eixa nova forma de fer política, que en el seu dia inicià Kennedy (però esperem que el seu final en cas de guanyar no siga el mateix). De totes formes, per desgràcia, crec que, tot i que Obama guanye a Clinton com a candidat a la presidència, en les eleccions per a la Casablanca, tornaran a guanyar els republicans ultraconservadors ¬¬

mareschu ha dit...

Jo crec que el vídeo que mola és el del partit del ZP (eixe que ixen tots els famosos) perquè d'ací poquet es convertirà en un gran "hit" que arribarà al number one de la llista dels 40 principals. Amunt ZP!!!!