dilluns, 21 de gener del 2008

Match d'improvisació

En aquest nou post us parlaré dels match d'improvisació. Us preguntareu que punyetes és aquesta cosa, no? Doncs jo ho explique: el match és com un partit de futbol, bàsquet, handbol, etc, però de teatre. Hi ha dos equips formats per actors que jugaran tot el match, també hi ha un àrbitre que s'encarrega de "pitar" el partit. La figura de l'àrbitre és molt important: després de triar quin equip començarà les improvisacions, es trau una targeta en la qual posa el tema o títol de la improvisació, la categoria (mímica, amb un idioma inventat, en valencià, sense fronteres), el nombre de jugadors que participaràn i el tipus de improvisació (mixta: jugadors dels dos equips; comparada: primer actua un equip i després l'altre; seguida: comença un equip i quan pita l'àrbitre l'altre equip ha de seguir des del punt que els altres han deixat l'escena). Quan l'àrbitre torna a pitar, comença el show!! Pot eixir qualsevol cosa ja que els jugadors desconeixen el contingut de les targetes fins que les llig l'àrbitre al partit. Després és el públic qui vota quin equip els ha agradat més i qui guanya, suma un punt. Al final guanya aquell equip que més punts acumule.
Aquest tipus de teatre l'he vist fer i es fa a l'escola de teatre d'Aldaia, EMTA, on fins i tot tenen formada una Lliga d'improvisació en la qual cada vegada participen més equips i augmenta el nivell de les improvisacions.
He cercat a la xarxa videos de match i només he trobat aquest de Buenos Aires.
Us informe que la lliga d'Aldaia ja està en marxa: tots els dissabtes a les 20h al teatre del Mercat, costa 3 euros, però paga la pena!!!