dilluns, 31 de desembre del 2007

La nit de cap d'any


Aquest any, amb l'assumpte de fer aquest blog, m'he documentat un poquet sobre com celebra la gent aquesta nit. L'assumpte del raïm és general, encara que hi ha països on la gent menja llentilles (bó, una amiga meua menja olives!), l'alcohol també és molt important sobre tot el cava o el xampany per fer el brindis pel nou any i també el fet de dur roba de color roig per atraure l'amor en l'any que entra... Totes aquestes tradicions marcades per la superstició són divertides i pot ser toca entrar en el joc. Molta gent se'n va a discoteques i sales de festa per celebrar amb els amics... Nosaltres no tenim tants diners, així que hem organitzat un soparot al meu pis, de cuina tradicional, cuinat per nosaltres, un cd especialment creat per a l'esdeveniment amb música un poc... atìpica i a ballar fins que el cos aguante o els veïns truquen a la policia!!!
Bon Any a tots!!!!!!!

dijous, 27 de desembre del 2007

Recurrent

Pot ser són aquelles coses que et resten al cap i, de tant en tant, tornen i et turmenten un poc... Que de qué estic parlant? Del concert d'Apocalyptica i de tantes altres coses que volem fer i que no és possible... Rectifique, no és possible en eixe moment per les raons que siguen i per les circumstàncies que es donen, però no pensem que no hi haurà noves oportunintats, no pensem que el tren ha passat perquè de segur que al proper concert anirem i que totes les coses que encara no hem fet i dessitgem fer, les farem!!
Així va ser el concert, en fotos. Un esborrany del que serà el proper que anem!

dilluns, 24 de desembre del 2007

Nadal


Avuí, per a la tradició cristiana és la Nit de Nadal, la nit en la qual va nèixer Jesucrist. Circulen moltes teories que tracten d'aclarir els fets, de donar explicacions contrastades i de treure els cristians del seu "error", però jo crec que no podem parlar d'errors en cap religió, podem parlar de creences, cultes, fe, però no errors perquè ningú posseeix la veritat absoluta. La tradició cristiana diu que un xiquet va nèixer en una establia de Betlem i va rebre com a nom Emmanuel (Déu amb nosaltres) i que esdenvindira que aquell xiquet faria una revolució per salvar-nos del mal. Quantes mentides o errors hi ha en eixa frase? No és totalment verosímil?
Deixant a part l'esperit cristià d'aquestes dates, sentim el refugi de la familia i dels amics, passem aquest dies amb aquells que més estimem i, si tenim ganes, reflexionem... Però el més important és gaudir d'aquells que només tornen a casa pel Nadal (com el torró).

dijous, 20 de desembre del 2007

Apocalyptica en concert!!!

El passat 1 de desembre Apocalyptica, el grup de violoncelistes dels quals ja he parlat al bloc, van fer un concert a Bergara, Guipuscoa. Per qüestions que no ve al cas comentar, no vam poder anar-hi, però segur que va ser un concert excepcional. Us preguntareu perquè he tardat tant en posar aquesta noticia al bloc, no? Doncs perquè estava esperant que la gent penjara els videos del concert al Youtube... I ja ho han fet!!! Us deixe un i veureu com són en directe!

dilluns, 17 de desembre del 2007

Cites célebres


Moltes vegades, quan hem de fer un text més o menys seriòs, cerquem algún tipus d'autoritat que ens reafirme en allò que diguem. Una de les maneres de fer-ho és utilitzar refranys, frases fetes o cites cèlebres. Aquestes darreres m'agraden especialement perquè són fruit d'un moment de claredat mental o de bogeria encoberta, depen. Són aquelles frases que algú diu quasi sense pensar però, qui les escolta, reflexiona, trau conclussions i les apunta en una llibreta... Bé, algún dia us parlaré de la teoria de la llibreta i d'altres teories desvetllades. La qüestió és que aquestes cites ens poden ajudar a enriquir un discurs o a trencar el gel en una situació potencialment incòmoda. A mi em semblen molt útils i, ademés es poden modificar, cosa que crea una complicitat entre l'emissor i el receptor que reconeix en la frase modificada aquella original. Doncs bé, com diria Groucho Marx: aquestes són les meues opinions, si no us agraden, en tinc unes altres!!!.

dijous, 13 de desembre del 2007

L'Orquestra i els Pirates

Ja he comentat en aquest bloc que la Jove Orquestra estem muntant una selecció de la banda sonora de Piratas del Caribe. Doncs el concert serà el diumenge 23 de desembre a l'Auditori Nou d'Alaquàs .
Amb aquesta obra, ens acostem a ser una orquestra simfònica ja que toquem amb un bon nombre de músics de vent i per primera vegada amb percussió.
Els músics de corda estem molt emocionats amb aquesta obra i esperem que tot vaja bé.
En aquest video us deixe un tast d'allò que tracatem de fer sonar. No som nosaltres però fem més o menys la mateixa traça... Encara que, pot ser ara nosaltres serem més gent... De tota manera aquesta és l'obra que tocarem. Espere que us agrade!

dilluns, 10 de desembre del 2007

Més visites d'interés


Hui hem anat a la Biblioteca Valenciana que es troba a Sant Miquel dels Reis. És un lloc molt bonic i entretingut ja que, com hem arribat un poc abans que la resta de companys, hem jugat a endevinar qué representava la façana de l'esglèsia. Cal dir que hem encertat algunes coses, però no moltes... En aquesta visita també hem anat amb el mòdul de Recursos Documentals i amb el professor Escartí, i també s'han portat molt bé amb nosaltres. La qüestió és que quan hem entrat ens hem quedat impressionats pel lloc tan bonic que tenim a valència. Bonic i útil ja que a més de ser la seu de la Biblioteca Valenciana, com ja he dit, és la seu de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Ens han fet un recorregut per l'edifici, ens han mostrat les sales de consulta i ens han explicat el funcionament de la Biblioteca, hem preguntat tot el que ens passava pel cap i ens han dit que podem anar a consultar i a investigar. Una altra manera de conèixer les coses bones que tenim a casa nostra!
Com arribar-hi? Amb autobus EMT línies 16 i 36

dijous, 6 de desembre del 2007

Visites d'interés


Fa unes quantes setmanes els alumnes del Màster, vam anar d'excursió a l'Arxiu del Regne de Velència amb l'assignatura de Recursos Documentals. Va ser una sort que ens acompanyara el professor Escartí ja que van ser visiblement amables amb nosaltres i ens van explicar i ensenyar coses que potser no haguerem vist pel nostre compte. Ens van explicar com restauren llibres, les mesures de conservació i vam parlar sobre la pugna investigador vs. conservador. També ens van explicar com podem accedir a la consulta de l'arxiu i ens van moure la curiositat per anar-hi. Aquest és un lloc molt interessant i poc conegut així que deixem-nos de Punta Cana i mogudes d'questes i coneguem primer el nostre patrimoni!!

dilluns, 3 de desembre del 2007

Carmina Burana


El Carmina Burana és un recull de cants goliàrdics dels segles XII i XIII que es conserven en un còdex que es va trobar l'any 1803 en una abadia de Beuern, Baviera. Aquests cants mostren les temàtiques que obsesionaven els goliards: fortuna, amor i els plaers terrenals. També són una crítica a la societat del moment i a les institucions eclesiàstiques a les quals pertanyien aquests goliards.
L'any 1937, Carl Orff, un compositor alemany va agafar 25 d'aquests cants i va compossar una cantata escènica amb el mateix nom. D'aquesta cantata, el fragment més conegut és O Fortuna ja que és un dels més espectaculars on la percussió i el cor realitzen un treball excepcional. Però cal dir que la resta de la cantata és espectacular. Orff va tractar d'acostar uns escrits que hagueren restat en l'oblit del públic en general i els va posar a l'abast de qualsevol persona. Alguns entessos en música opinen que aquesta obra és un anacronisme ja que la composició musical no és adient als paràmetres musicals de l'edat mitjana i pot ser és cert, però si s'escolta amb atenció hi ha certes peces que encaixen amb un tipus de música que s'apropa molt als corals de música religiosa.
Jo crec que el més important d'aquesta obra és el que ja he dit abans, que el gran públic pot arribar a coneixer un tipus de literatura que no és el convencional: la literatura medieval i en particular els textos goliàrdics.